Boekenpakket Masterclass Leidinggeven op afstand
     
 Ronald van Aggelen
  Mindhacking - De praktijk van beinvloeden

Het woord 'manipuleren' roept vaak negatieve associaties op. Mensen zijn bang om gemanipuleerd te worden en denken dat ze dan geen invloed meer hebben op hun handelen. Tegelijkertijd bestaat bij velen het besef dat we altijd bezig zijn om zaken ‘naar onze hand te zetten’ en dat manipulatie dus eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld is. Met dit boek wil de auteur de angst voor manipuleren wegnemen.

'Mindhacking' helpt je om zicht te krijgen op de achtergronden en toepassingsmogelijkheden van mindhacking (het proces om mensen van A naar B te brengen, waarbij B van te voren bepaald is). Mindhacking is erop gericht de hersencapaciteit maximaal te benutten om gedrag te beïnvloeden. Niet alleen in ons eigen voordeel, maar ook om het welzijn van anderen te verbeteren.

Mensen die keuzes (moeten) maken of dit juist vermijden: het levert honderden praktijkvoorbeelden van beïnvloeding op. De wetenschap heeft met experimenten en onderzoeken, de mechanismen en patronen aangetoond die hun basis hebben in de werking van onze hersenen.

In dit boek komen de technieken van mindhacking, te weten framing, priming, nudging, coping, choices en reinforcement, uitgebreid aan bod. In 'Mindhacking' combineert de auteur zijn ruime praktijkervaring met beïnvloeding met de aanwezige wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie.

     
Thom Verheggen   Ontmanagen voor managers - Elke dag werken aan je eigen overbodigheid
 

De rol van de manager ligt onder vuur. We zien allerlei nieuwe, bevlogen en wendbare organisatievormen met minder management ontstaan. Wat betekent dat voor jou, de manager? Aan de hand van zijn eigen persoonlijke ervaringen en ontdekkingstocht van manager naar ontmanager geeft Thom Verheggen je nieuwe inzichten in je eigen rol. Zodat je klaar bent voor de toekomst die al begonnen is. Bevlogen en wendbaar.
 

Dit boek gaat niet óver de manager of over organisaties in het algemeen, maar is geschreven dóór een manager, vóór de manager. Met mensen ‘boven’ je en ‘onder’ je. Bij wie het piept en kraakt. Wat is er voor jou aan het veranderen? Hoe geef je daar zelf richting aan? Welke vreemde patronen hebben we allemaal aangeleerd? Welke zijn zinloos en hoe kun je ze doorbreken? Wat zijn alternatieven? Hoe werk je aan je eigen overbodigheid en waarom zou je dat doen? En uiteindelijk: (Bijna) niks meer te managen, wat nu, wie ben je echt?

     
Karen Reichert   Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad

Dit boekje gaat over het ontdekken, begrijpen, ontwikkelen en inzetten van olifantenpaadjes
bij gewenste cultuurveranderingen. De olifant als leider is een metafoor om met andere ogen naar je organisatie te kijken en de nieuwe cultuur als het ware voor je ogen te zien ontstaan. Olifantenpaadjes staan voor de kortste, gemakkelijkste, slimste of meest logische weg om het doel te bereiken. Door ze te omarmen en daarmee oog te hebben voor het creatieve denkvermogen van medewerkers, kan een cultuurverandering snel worden gerealiseerd. Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad is een compact boekje, met een groot potentieel aan nieuwe inzichten voor elke leider die zijn cultuur graag snel ziet veranderen conform een gezamenlijk gedragen doel. Op inspirerende wijze en vanuit een verrassend perspectief laat Karen Reichert zien hoe olifantenpaadjes daarin de weg wijzen.

     
                            Klik hier en meld u aan!

 

Aanmelden

Initiatief van:

 

"Durf los te laten"

Lees hier het interview met
Ronald van Aggelen

Topsprekers

 

 

Waarom deelnemen?

  • Praktische toepasbare handvatten voor leidinggeven op afstand
  • Leer hoe loslaten eigen verantwoordelijk van werknemers stimuleert
  • Topsprekers als Ronald van Aggelen en Thom Verheggen
  • Leer omgaan met de risico's van leidingeven op afstand

Inclusief

een boekenpakket  t.w.v. € 59,95: